Sd inte enda hotet

Jag har tidigare skrivit att Sverigedemokraterna inte är det största hotet mot öppnare gränser. Många Socialdemokrater och Moderater har ofta en långt ifrån humanitär politik för flyktingmottagande.. Problemet är att dessa politiker lindar in sina förslag om stramare regler för flyktingmottagande. Jag skrev om ett sådant problem där en kolumnist på SVD kom (medvetet eller omedvetet låter jag vara osagt) med ett förslag, som genomfört hade gjort att Sverige fått ett betydligt minskat flyktingmottagande. Hela artikeln kan du läsa här.

Nu stormar det (igen) kring Vellinge kommun som vägrar ta emot ens flyktingbarn. Det intressanta med Vellinge är att Moderaterna i denna kommun så öppet deklarerar sitt missnöje med människor från andra delar av världen, och till och med visar på förakt mot människor som har flytt för sitt liv. Inte ens barn verkar vara värda att skyddas från förtryck enligt Vellingemoderaterna. Detta öppna förakt mot humanitärt tänkande brukar Sverigedemokraterna ha monopol på.

SVD har helt rätt i att det finns fler bovar i dramat än bara politikerna i Vellinge. Men Tobias Billström går inte fri från skuld. Det är dags att ta bort kommunerna möjlighet till att säga nej till att ta emot flyktingar. Det är dags att alla kommuner hjälper till att visa sitt humanitära stöd till utsatta människor.

Mark Klamberg har ett mycket läsvärt inlägg

Annonser

Ett svar to “Sd inte enda hotet”

  1. Glöm inte att Lars-Ingvar Ljungmans makt sträcker sig långt utanför kommungränsen. Han sitter i regionfullmäktige, är ordförande för skånemoderaterna och är ordförande i moderaternas nationella valberedning! Jag finner det helt oacceptabelt att den mannen tillåts ha sådana maktpositioner i ett parti som påstår sig vara såväl humanistiskt som modernt. Nej vet du vad, moderaterna i toppskiktet kan inte skyffla det här under mattan och bara ta avstånd från Ljungmans Vellinge så länge de inte tar ifrån honom makt och inflytande i partiet som helhet. Annars har moderaterna ingen trovärdighet kvar!

    hälsningar

    Nettan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: