LUF tar sin första seger!

Landsmötet har precis röstat igenom en motion från Mats Persson om; 1. att staten ska vidta åtgärder som gör det möjligt för den enskilde att översätta sin utbildning eller examen från annat land. Samt 2. att arbetsförmedlingen möjliggör för den enskilde att genomgå utbildning inom ramen för arbetsmarknadsåtgärder!

Utskottet biföll det första yrkandet, men inte det andra. Men landsmötet valde att bifalla båda två. Detta är oerhört viktigt, till att börja med så måste människor som kommer hit kunna använda sina utbildningar. Som det ser ut idag arbetar många ingenjörer och andra högutbildade som taxichauförer eller städare. Inte för att de velat byta yrke, utan för att de inte haft något val. Om någon tvivlar på detta, rekomenderar jag att fråga alla taxichauförer i taxikön vid närmaste centralstation. Kolla vilka som har högskoleutbildning och vilka som hellre skulle vilja arbeta med det som de är utbildade till. Om detta var alla överens.

Det blev dock en debatt kring den andra delen av motionen. Att man ska kunna genomgå utbildning inom ramen för arbetsmarknadsåtgärder. Det innebär att man underlättar möjligheten att försörja sig under tiden man validerar sin utbildning.

LUFs ombud röstade för denna motionen, och det är ett viktigt steg på vägen mot färre hinder för människors fria rörlighet.

Ett svar to “LUF tar sin första seger!”

  1. […] Widén, Makthavare, Niklas Frykman, Mathias Sundin, Johan Westerholm, Makthavare2, Nina Larsson, Christoffer Fagerberg, Christoffer Fagerberg2, Christoffer Fagerberg3, Christoffer Fagerberg4 Aktuell politik, Amanda […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: