En rad beslut om jämnställdhet

Nu har Folkpartiet liberalernas landsmöte haft flera timmars het, intressant och intensiv debatt (trots att ingen fick mer än ett inlägg vardera) tagit en rad beslut om jämnställdhetspolitik.

Föräldrarförsäkringen ska inte vara tredelad. Större delen av debatten ägnades åt denna fråga. Men jämnställdhetsbonusen ska öka för att öka jämställdheten mellan föräldrarna.

Kommuner uppmanas att erbjuda nattis (barnomsorg på obekväm arbetstid), men inte tvingas via skollagen. Detta tycker jag är synd. Det finns många yrkeskategorier som idag inte kan förena arbete och föräldrarskap. Som liberaler borde vi stödja arbetslinjen, och hjälpa till att skapa förutsättningar för människor att kunna behälla sina arbeten och vara föräldrar. Idag saknar hälften av Sveriges kommuner barnomsorg på natten. Ett krav behövs.

Avdraget för hushållsnära tjänster ska inte ökas. Partistyrelsen ville utöka avdraget för hushållsnära tjänster, men detta avslogs. Vilket jag tycker är mycket bra. Avdraget för hushållsnära tjänster innebär att man minskar den svarta marknaden och ökar friheten för många famlijer och individer. Men att utöka avdraget gör inte att fler har råd med avdraget och påverkar inte den svarta marknaden. De som lever på marginalen, som idag inte har råd kommer fortsatt inte har råd om avdraget utökas.

Annonser

Ett svar to “En rad beslut om jämnställdhet”

  1. […] även vad Adam Cwejman, Sakine Madon, Christoffer Fagerberg, Mark Klamberg och Jesper Svensson skriver om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: