Nej till liberalare flyktingmottagning

Folkpartiet liberalernas landsmöte har tagit ett par mycket märkliga beslut idag. Nu under förmiddagen avslogs motionerna H2 och H3. Motionerna var inskickade av Adam Cwejman, Linda Nordlund och Lars-Johan Edström.

Motion H2; Ville att barns asylskäl skulle värderas oberoende av familjens situation. Detta skulle ge en bättre situation för många flyktingbarn och ge dem ett bättre skydd. Tyvärr så röstades detta förslag ned. Jag tycker det är väldigt underligt att ett liberalt parti inte ytterligare vill förbättra flyktingbarns situation. Idag får inte dessa barn sin situation bedömd utifrån sin individuella situation, utan bedömd utifrån sin familj. Olyckligt! Men någon ännu märkligare var att motionens andra del, att man inte ska få låsa in flyktingbarn i häkten, avslogs.

Motion H3; tog bland annat upp hårdare tag mot långa handläggningstider. Om en handläggning tar längre än 6 måndaer så ska den sökande automatiskt beviljas uppehållstillstånd. Detta för att minska det utanförskap, ovisshet och misär det innebär att vänta på beslut om att få stanna eller ej. Vidare ville motionen också att granskningen av migrationsverket skulle öka, genom stickprovskontroller och att JO ska regelbundet kontrollera verket. Vidare ville motionen utöka rättssäkerheten genom att utvisning endast ska kunna verkställas efter ett domstolsbeslut.

Att Folkpartiet liberalernas landsmöte avslår detta är mycket olyckligt. Ett av argumenten mot hårdare kontroll av migrationsverket var att vi inte borde ge sanktioner mot myndigheter. Otroligt inkosekvent, eftersom landsmötet tidigare har röstat för att man ska kunna utdöma viten mot försäkringskassan om de har för långa handläggninstider.

Mycket tråkigt att detta avslogs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: