NU börjar valrörelsen

I onsdags så satte Folkpartiet Liberalerna i Stockholms stad sina kandidatlistor till kommun och landsting. Nu börjar valrörelsen på riktigt. Själv kandiderar jag till landstinget och fick plats 4 i valkrets 4. Det känns otroligt roligt och nu känns det som att valrörelsen kan starta på riktigt. Valkrets 4 i Stockholm innefattar gröna linjen söderut, bland annat Skarpnäck, Farsta och Högdalen.

Det ska bli spännande med valrörelsen, och framför allt så kommer det bli otroligt viktigt. Det kommer spela en enorm roll för oss om vi har liberalt styre eller rödgrönt dito. Rätten att få välja sin läkare/vårdgivare kommer ryka all världens väg om det blir maktskifte. Jag förstår inte den motvilja som finns mot att vården blir bättre anpassad för individen och kortare köer. So what om det finns folk som tjänar pengar på detta? Det viktiga är att köerna blir mindre, våra skattepengar används mer effektivt och fler får vård. Det är jätteviktigt att detta inte rivs upp.

Under de senaste två månaderna har landstingspolitiken påverkat alla. Om det är någon som läser detta och inte drabbats av förseningar i kollektivtrafiken lämna ett meddelande i kommentarsfältet så skickar jag en blomma. Vi behöver mer spårtrafik som är mer tillförlitlig. Det är därför som alliansen bygger förbifart stockholm och citybanan. När citybanan är klar kan vi ha 10 minuterstrafik för pendeltågen och förre förseningar tack vare fler spår. Med förbifart Stockholm blir det mindre trafik i stan och bussarna kan komma fram lättare. Nu vill jag se mer tvårspårvägar, då minskar restiderna och vi kan lättare ta oss runt i Stockholm utan bil och släppa ut mindre koldioxid. Vi behöver bygga ut tunnelbanan och fler bygga nya spårvägar. Frågan är bara hur bygger vi ut allt detta så snabbt som möjligt? Mitt svar är att det behövs mer samarbete med näringsliv, så kallade PPP-lösningar. Detta kan ge en möjlighet att bygga mer spår snabbare och det behövs verkligen.

Det kommer bli riktigt spännande och roligt det kommande året och jag hoppas att vårdvalet får fortsatt förtroende och att vi kan bygga ut spårtrafiken i Stockholm, det är därför jag kandiderar till landstinget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: