Några tankar om utplacering

Efter att ha skällt på alliansregeringen i några år, så kopierar nu socialdemokraterna stora delar av alliansens politik. Först och främst var det skolan, nästa steg blev integrationen. Luciano Astudillo skrev i fredags på DN debatt om Socialdemokraternas nya integrationspolitik, och Anne-Marie Ekström påpekar lite syrligt att S inte har så mycket nytt att komma med. Visst borde man kunna kräva lite mer fantasi från Sveriges största oppositionsparti än att sno regeringens politik och fila lite i kanterna på den.

Det finns dock ett intressant och ganska oroande förslag! Den viktiga frågan om en asylsökande ska få bestämma själv var han/hon ska bo eller om migrationsverket ska göra det. Mer konkret så vill S ta bort anläggningsboende och eget boende och ersätta detta med ankomstboende som migrationsverket förmedlar. Kan tyckas något oskyldigt, men vad det i praktiken innebär är att människor som kommer till Sverige och söker asyl inte kommer kunna påverka vart någonstans de ska bo. För mig som liberal är det ofattbart att man vill på förhand bestämma vart människor ska flytta någonstans. Detta om något borde vara upp till den enskilde, men tydligen inte enligt S. Hur absurt är det inte att det finns politiker som tycker det är rimligt att en myndighet ska bestämma vart människor ska bosätta sig? Är förtroende för den enskilde så lågt hos sossarna? Om man inte ens får styra över vart man ska bo är det inte så konstigt att S inte gillar tanken på att man ska kunna välja läkare och lärare själv…

Vidare visar Gulan Avci på att det dessutom är ekonomiskt ganska dumt att stationera ut människor. Så frågan är, varför tvinga människor?

Annonser

2 svar to “Några tankar om utplacering”

  1. hej

  2. hej igen, jag bara undrar, alla som vill att de sk flyktingbarnen som kommer till Sverige, dom som då tycker så synd om dom, kan väl låta dom bo hemma oss er, på er bekostnad, det är väl ingen som hindrar eller???

    mvh Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: