Slopa inkvotering av män

Radikala Kvinnofronten, som är en del av Liberala Ungdomsförbundet Storstockholm kampanjade idag på Internationella kvinnodagen mot den könskvotering som finns i Sverige och EU. 96% av alla deltagare vid EU:s toppmöten är män och Angela Merkel är den ende kvinnan som är regeringschef i Europa idag. En dag som denna är det bra att komma ihåg att vi fortfarande inte nått något så enkelt som lika förutsättningar att förverkliga sigsjälv oavsett kön.

Mycket finns att göra, ända från förskolan upp till högskolan och vidare till näringslivet och politiken. Radikala Kvinnofronten (RKF) är Liberala Ungdomsförbundet Storstockholms satsning på att aktivera fler tjejer inom politiken och få ett mer jämställt liberalt förbund, RKF är ett nätverk som aktiverar och peppar tjejer inom LUF. Samhället behöver mer feministisk politik, men fler nätverk såsom RKF skulle också göra underverk – för RKF har gjort underverk för LUF.

Ett svar to “Slopa inkvotering av män”

  1. […] kvinnofrontens Newsmillsartikel. Isabel Sommerfeld säger grattis alla kvinnor på denna dag. Christoffer Fagerberg. Frida Simonsson undrar varför det finns en Internationell mansdag också. WhyIAct skriver också […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: