Budget Vs Budget

I slutet på veckan kom regeringens budget på en presskonferens som ackompanjerades av ett ej fungerande brandlarm. Lite lustigt kan tyckas, larmet var ett par år sent. Eller varnade brandlarmet kanske för vad som händer om oppositionen får lägga budgeten nästa år. För tack vare en ansvarsfull och alliansstyrd politik så har vi klarat krisen över all förväntan. Och nu ser vi ljuset i tunneln. Men tänk vad som hänt om vi genomfört alla utspel som oppositionen kommit med, då hade skattebetalarna ägd både den ena och den andra bilfabriken, och vi hade strött ut pengar över landet till lite eller ingen nytta – men till stor skada för vår ekonomi.

Det är intressant att se att Tomas Östros klagar och gnäller, men om man ser på hur verkligheten ser ut så har vi klarat den här krisen bättre än vad Tomas Östros och hans gäng klarade den förra lågkonjunkturen. Per Altenberg kriver om detta, det är en mycket viktig poäng och är värd att påminna om. Arbetslösheten var 200 000 individer fler när S och Östros hade makten i en lågkonjunktur som var långt mycket mildare än den vi nu befinner oss i. Lär mer här.

Jag ser nu fram emot S-V-MP budgetmotion. Hur mycket kommer skatterna att höjas om de får makten? Hur många unga kommer förlora jobben på grund av att de vill höja skatterna specifikt för unga. Bland det roligaste jag hört på senare tid var när Tomas Östros lovade att skatteskillnaderna mellan pensionärer och löntagare skulle fasas ut. Ja, det var ett vackert sätt att säga att löntagarna ska få extra mycket höjd skatt, till de betalar lika mycket i skatt som pensionärerna. Nämnas bör att S aldrig har sänkt skatten för pensionärerna under sina 12 år vid makten.

Fler som skriver om budgeten: Mark Klamberg, Sebastian Bjernegård, Kent Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: