Mer kollektivtrafik med Folkpartiet

Nu har Folkpartiet lanserat sitt program för hur kollektivtrafiken ska byggas ut under de kommande åren om FP får fortsätta att vara med och styra i Stockholms län. Och jag måste säga att det är otroligt skönt att FP inte slår in på den väg av ofinansierade önskedrömmar som Socialdemokraterna och Miljöpartiet har börjat på när de pratar om kollektivtrafiken i Stockholm. De vill bland annat skapa en ringlinje med tunnelbanan runt Stockholm. Naturligtvis finns inga pengar till detta, men säg för ett ögonblick att pengarna fanns – Varför då lägga dem på en ringlinje som ska gå i princip liknande sträckning som spårväg syd (Spårväg syd är en spårväg som jag personligen vill driva igenom, som i princip innebär att man gör spårväg av 172:ans busslinje) och en framtida utbyggnad av tvärbanan norr om staden? Varför då inte lägga resurserna på andra mer eftersatta områden? Det känns som sagt skönt att Folkpartiet är med i verkligheten och satsar på rätt områden.

Åter till Folkpartiets förslag så innefattas bland annat bättre möjlighet att ta med cykeln i kollektivtrafiken! Detta är otroligt efterlängtat, det ökar möjligheten att ta sig fram smidigt i länet om man kan kombinera kollektivtrafiken med cykeln. Dessutom vill Folkpartiet fortsätta bygga ut tvärbanan för att förbättra tvärkommunikationerna. Med Folkpartiet blir det också mindre trängsel i innerstan då de vill göra Buss 4 till en spårväg. Jag själv som pluggar på KTH kan intyga att det är helt hopplöst att försöka ta 4:an till eller från Östra station, det går oftast snabbare att gå och dessutom är trängseln enorm.

En nytt initiativ som kommer är det om båtbussar, bland annat följande: ”En första fullskalig båtbusslinje inom kollektivtrafiksystemet i en ”stomlinje” från Hammarby sjöstad/Liljeholmen till Hornsberg/Lindhagen, Alvik/Minneberg, Solna och Bällsta”. Detta skulle ge ett smidigt sätt att ta sig tvärs genom staden på!

Du kan läsa hela rapporten om Den Nya Kollektivtrafiekn av Folkpartiet här.

Andra som bloggar om detta: Birgitta Rydberg, Maria Wallhager, Rasmus Jonlund, Eric Wahlberg, Mark Klamberg

Annonser

2 svar to “Mer kollektivtrafik med Folkpartiet”

  1. […] Bloggar: Maria Wallhager, Eric Wahlberg, Rasmus Jonlund, Amie Kronblad, Mark Klamberg, Christoffer Fagerberg. […]

  2. […] hos min kollega Birgitta Rydberg, hos Eric Wahlberg, Rasmus Jonlund, Amie Kronblad, Mark Klamberg, Christoffer Fagerberg och på vår […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: