Fantastiskt osakligt

Det är ganska fascinerande hur fruktansvärt osaklig, vilka halvsanningar och helt absurda insinuationer som Mona Sahlin kan komma undan med utan att bli sliten sönder och samman i media. Hon och Ingvar Carlsson skrev idag en debattartikel i Svenska Dagbladet som var full av just osakliga påståenden, halvsanningar och absurda insinuationer.

”Endast 3 procent av svenska folket stödjer regeringens straffbeskattning av pensionärer.” – Jag skulle vilja veta hur den frågan var ställd, för det finns gott om undersökningar som visar att Alliansens skattesänkningar är populära, mycket eftersom de som tjänar minst i månaden tjänar mest på Alliansens skattesänkningar. Men Mona gillar inte att Alliansen sänkt skatten för löntagare mer än för pensionärer, men det är inte av omvårdnad för pensionärerna som Mona klagar, hon vill bara att skatten ska höjas igen för alla arbetare. Vilket är helt absurt att istället för att erkänna att hon vill chockhöja skatten för de som arbetar pratar hon om att löntagare och pensionärer ska ha samma skatt. Absurt. Om det var av omvårdnad för pensionärers ekonomi skulle hon be om ursäkt för att S aldrig sänkte skatten för pensionärer, medan Alliansen gjort detta vid 3 tillfällen på 4 år (Skatten för pensionärer har sänkts 2009, 2010 och ytterligare 2011)

Konstiga insinuationer om att borgerligheten skulle vara ondsint är lika absurt varje gång; ”Barnfattigdomen når idag rekordnivåer. Arbetslösheten är hög.” Att arbetslösheten är hög stämmer, men tack vare Alliansregeringen så har vi klarat oss extremt bra jämfört med övriga länder. För bara något år sedan trodde alla bedömare att arbetslösheten skulle nå sin peak kring 12% år 2010. I år når mycket riktigt arbetslösheten sin peak, men det blev på 9,5 %, detta tack vare Alliansens politik. Och att Alliansen på något sätt skulle ha orsakat ökad barnfattigdom och andra hemska plågor känns snarare taget ur en tramsig ungdomsförbundsdebatt, men detta är alltså Socialdemokraternas partiledare.

Om jag var Mona Sahlin skulle jag rannsaka mitt eget parti lite när det gäller Social pathos! Socialdemokraterna har en fullkomligt vidrig syn på flyktingar, det var Socialdemokraterna med Ingvar Carlsson i spetsen som genomförde NyDemokratis politik på punkt efter punkt i flyktingpolitiken när de kom tillbaka till makten 1994. När Folkpartiet nu driver att papperslösa flyktingar ska ha rätt till vård så står Sossarna helt tysta och tittar på.

”Totalt har skatten sänkts med närmare 100 miljarder. Detta har i stor utsträckning finansierats med lån och nedskärningar.” Det är faktiskt sant att Alliansen sänkt skatten med 100 miljarder, och 90 av dem har de rödgrönas accepterat i sin egen politik via sin egen budgetmotion i våras. Men det är direkt lögn att det skett via lån och nedskärningar. Regeringen har inte lånat till skattesänkningar.

”Budgetöverskottet på 70 miljarder har förvandlats till ett stort underskott”. Det kom en finanskris som gjorde det påkallat att göra extra satsningar. Men vi har ett av de lägsta budgetunderskotten i västvärlden, och högst tillväxt i Europa tack vare Alliansen. Hade vi följt Mona Sahlins politik så hade budgetunderskottet varit mångdubbelt större. Sossarna har lovat allt till alla de senaste åren, bland annat hade vi ägd bilfabriker till ingen nytta. Med tanke på hur mycket Mona har lovat till höger och vänster undrar jag hur hon allvarligt vågar prata om budgettar över huvud taget. Extra komiskt är det att hon dessutom ofta kritiserar regeringen för att ha satsat för lite pengar!

Jag tycker det är helt otroligt hur en partiledare kan vara så djupt osaklig och komma med direkta felaktigheter. Kanske är det därför som förtroendesiffrorna för Mona är så låga…

Fler som bloggar om detta: Amanda Brihed

4 svar to “Fantastiskt osakligt”

  1. Bra rutet, Christoffer. Inte minst om sossarnas flyktingpolitik. Den dras alltför sällan fram.

  2. Tackar, ja sossarnas flyktingpolitik är verkligen något som borde lyftas fram oftare.

  3. Bra skrivet, Christoffer! Och passar på att tacka för fikan här med 🙂

  4. Tack själv! Vi ses i valrörelsen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: