Kampen mot tvångssteriliseringen fortsätter

Prideveckan är över och dimman från all uppmärksamhet kring transfrågorna har lagt sig något, men det gäller att fortsätta påminna folk om att vi fortfarande har tvångssterilisering i vårt land ändå till den dagen då vi har avskaffat den! Vi ska kunna ha könskorrigering i detta land, utan sterilisering.

Amanda Brihed har gjort ett jättejobb och nu svänger partierna ett efter ett, moderaterna har nu ställt sig bakom Folkpartiets krav på att tvångssteriliseringen ska upphöra, nu står alla bakom Folkpartiet initiativ. Nu väntar världen på KD, men till och med Göran Hägglund har uttrukt sig positiv till att ändra lagen, även om han gjort det på ett synnerligen försiktigt sätt: ”Sterilisering är ett grovt kroppsligt ingrepp som inte känns tidsenligt. Det gäller att hitta en väg som fungerar på ett rättssäkert och bra sätt för de personer som är berörda”

Det här handlar om grundläggande mänskliga rättigheter och det är nu sanningens ögonblick, kommer partierna att gå från ord till handling nu när prideveckan är över? Jag kan lova en sak, vi i LUF kommer att påminna alla om deras ord fram tills att lagen är ändrad.

Fler som bloggat om detta: Victor Zettermann, Amanda Brihed, Kent Persson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: