Min önskeregering

Nu är det mindre än en timme kvar tills det att Fredrik Reinfeldt presenterar Sveriges nya regering. Jag tänkte hjälpa Reinfeldt på traven lite genom att här nominera en regering som jag tror skulle vara den bästa:

Statsminister: Fredrik Reinfeldt (M), han har visat mycket gott ledarskap i krisen och om jag ska nominera en regering till honom kan det vara aningen otaktiskt att nominera en annan till statsminister.

Finansminister: Andreas Bergh (opolitisk). Ledsen Borg, men Andreas Bergh med sin akademiska bakgrund och otroliga kunnande inom ekonomi samt hans liberala ideologi göra ett perfekt jobb med att modernisera svensk ekonomi.

Utbildningsminister och vice statsminister: Jan Björklund (FP), gör reformer som aldrig för på skolområdet och förbättrar i snabb takt svensk skola. Blir vice-statsminister i kraft av att vara ledare för Alliansens näst-största parti.

Kulturminister: Madeleine Sjöstedt (FP), Sjöstedt har varit klockren som klutur- och idrottsborgarråd i Stockholm de senaste åren. Hon skulle göra idrottsrörelsen mer jämställd och hon skulle inte slösa med våra skattemedel.

Ädre- och folkhälsominister: Barbro Westerholm (FP), Super-Barbro skulle passa perfekt!

Justitieminister: Isak Bergdahl (LUF/FP). Undervisar i juridik på Örebro universitet. Är noggran och bygger sina ståndpunkter på forskning och evidens, tycker att människors integritet är viktigt – blir självskriven som justitieminister i min regering.

Utrikesminister: Birgitta Ohlsson (FP). Behöver jag motivera? nej knappast.

Jämnställdhetsminister: Martin Andreasson (FP), har drivit mångfald och jämställdhetsfrågor under mycket lång tid. Klockren liberal.

Integrationsminister: Adam Cwejman (LUF/FP), kämpar hårt för att utveckla svensk integrationspolitik och se till att alla människor har möjlighet att ta till vara på sina möjligheter i vårt samhälle.

Migrationsminister: Frida Johansson Metso (FP), Frida Metso är för fri invandring och det är precis vad som behövs hos en migrationsminister.

Näringsminister: Karin Pilsäter (FP)

Försvarsminister: Nina Larsson (FP)

Socialminister: Erik Ullenhag (FP)

Infrastrukturminister: Nina Lundström (FP)

Miljöminister: Carl B Hamilton (FP)

Högskoleminister: Tobias Krantz (FP)

Bistånds- och handelsminister: Mark Klamberg (FP)

Finansmarknadsminister: Karl Axelsson (LUF/FP)

Jordbruksminsiterposten utgår i min regering, om det finns en marknad för jordbruk kommer det bedrivas jordbruk i Sverige. Alla former av jordbrukssubventioner avskaffas.

Så Reinfeldt, jag känner att denna regering är en regering som skulle fixa jobben, fixa Sverige och modernisa vårt land. Kanske inte skulle avspegla valresultatet, men det är en önskeregering för mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: