Kreativ opposition?

Det har vid ett par tillfällen påståtts att Sossarna nu verklighet har krismedvetenhet till skillnad från 2006. Och visst kanske medvetandet finns om att ”business as usual” inte funkar om S ska komma tillbaka, men frågan är om de har en klar bild om vart de är på väg. Kriskommissionen tycks antyda att en vänstersväng är i antågande. Det ska bli otroligt spännande och se vad som händer på kongressen i mars.

Det jag tycker är intressant att se att de tecknen man kan se i Stockholm, är närmast att S sprattlar rätt ordentligt och till synes planlöst med armar och ben. Att S vill ha en krisgrupp om vårdplatserna i Stockholm är ett exempel, att deras förslag redan beslutade om, fler vårdplatser på gång är kanske beröm åt Alliansen eller generande för oppositionen.

En annan liknande historia utspelade sig i länets trafiknämnd på senaste mötet, S förfärade sig högljutt över hur illa kommunikationen sköttes fredagen 11 februari (fredagen när nästan alla bussar ställdes in i länet och det var klass-2 varning från SMHI) och att SLs styrelse inte blev kontaktad. SLs vice VD påpekade lite lakoniskt att hon visst ringt SLs styrelse och att SL haft kontinuerlig kontakt med entrepenörerna kring hur läget låg och att trafiken kom igång så fort det gick. Samt att SL ska utvärdera hur man skulle kunna agera ännu mer effektivt till nästa gång, och hur man kan samordna med kommunerna bättre för att få igång trafiken snabbare. Till exempel skottas bussgator ofta väldigt snabbt, men tyvärr hjälper inte det om t.ex. bussdepåerna inte prioriterats på samma sätt, vilket då leder till att bussarna ändå inte kunnat komma ut. Det finns saker att förbättra, och man ska nu lära sig inför nästa gång liknande oväder är på g. Men på sossarna lät det som att SLs hela organisation hade rämnat och vi stod på avgrunden av en katastrof som bara väntade på att sluka oss.

Mina intryck är att S saknar idéer och mest greppar efter halmstrån för att bedriva opposition. Resultatet blir en opposition utan egna idéer eller visioner. Tråkigt tycker jag, det är svårt att ha seriösa diskussioner om motståndaren inte ens har en bild av vad denne vill ha istället för ens egen politik.

Fler som bloggar om detta: Birgitta Rydberg, Anna Starbrink, Kent Persson

Ett svar to “Kreativ opposition?”

  1. […] Starbrink bloggar om S-grupparbete, Christoffer Fagerberg om “kreativ opposition”, och Kent Persson om när det passar att (s)öka […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: