Klart Waxholmsbåtarna ska gå till stan!

Det förbereds just nu ett förslag bland tjänstemännen inom förvaltningen på Waxholmsbolaget om att skärgårdsbåtarna ska sluta gå till Strömkajen inne i Stockholm. Det här känns väldigt märkligt. Självklart ska båtarna även i framtiden gå hela vägen in till Strömkajen, istället för som tjänstemännen nu verkar mena bara till Vaxholm, Stavsnäs och andra replipunkter.

Det här visar på ett mycket märkligt synsätt, argumentet är att det skulle spara tid. Men tiden är inte alltid det centrala för hur vi väljer att resa. Att slippa byta är ofta en viktigare faktor än själva restiden. För de boende i skärgården skulle detta vara en klar försämring jämfört med idag. Personligen så har jag svårt att förstå varför man skulle vilja göra en sådan förändring, utöver försämringen för de boende kommer det också försämra turistnäringen i skärgården. Det finns många sätt vi kan förbättra skärgårdstrafiken på, för att göra den mer attraktiv och effektiv, men att sluta köra båtarna in till Stockholm är inte ett alternativ.

Folkpartiet har skrivit ett öppet brev om detta till Christer G Wennerholm, och förhoppningsvis är detta inte någonting som har stöd hos något politiskt parti.

Fler som skriver om detta: Birgitta Rydberg, DN

2 svar to “Klart Waxholmsbåtarna ska gå till stan!”

  1. […] skriver om detta i dag (ej på nätet), liksom tidningen Skärgården. Bloggar: Lotta Edholm, Christoffer Fagerberg. Share this:FacebookTwitterE-postLike this:GillaBli först att gilla denna post. Det här […]

  2. Man har missat att det finns ett flertal bryggor på öar mellan Stockholm och Vaxholm !
    Stockholm är dessutom den ojämförligt största bryggan.
    Hela utredningen som gjorts av KPMG är undermålig, men givetvis mycket dyr. Pengar som kunde ha satsats i trafiken.
    Över 90 % av Waxholmsbolagets trafikanter är nöjda – en mycket hög siffra jämfört med den busstrafik som förslagsställarna vill ska ersätta båttrafiken via motorväg ut i skärgården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: